Tencuiala gata colorata Sauber Dekor Nisip Auriu 25kg
Tencuiala gata colorata Sauber Dekor Nisip Auriu 25kg
Producator: Adeplast

Tencuiala gata colorata Sauber Dekor Nisip Auriu 25kg

  • Pret: 66,5 lei

Descrierea produsului

Tencuială decorativă structurată în relief, gata colorată, pregătită pentru aplicare, pe bază de răşini sintetice. Superlavabilă, elastică, flexibilă, hidroizolantă, permeabilă la vapori, rezistentă la zgâriere şi lovire, foarte rezistentă la factorii agresivi ai mediului: ploaie, umiditate, variaţii de temperatură, radiaţii solare, poluare etc

Domeniu de utilizare

Se utilizează pentru acoperiri decorative şi finisaje cu efect deosebit în lucrări de interioare şi exterioare. Se pot aplica pe orice tip de suprafeţe minerale: tencuieli, gleturi, beton, zidărie, gipscarton etc. Calitate profesională, se poate aplica uşor, într-un singur strat.

Consum specific          2,4 – 2,8 kg / m²

Consumul indicat se referă la suprafeţe perfect netede şi variază în funcţie de grosimea stratului aplicat şi de caracteristicile suprafeţei suport. Din acest motiv nu ne putem asuma nici o răspundere în legătură cu necesarul de material pentru fiecare caz în parte.

Colorare

Produsul se livrează gata colorat de către producător pe baza paletarului de culori ADEPLAST® Culorile Pământului: Nisip Auriu

Suprafaţa suport

Trebuie să fie perfect uscată, netedă, curată, desprăfuită şi degresată, fără particule neaderente. Îndepărtaţi resturile de vopsea veche şi reparaţi defectele suprafeţei. Zonele reparate trebuie să aibă aceeaşi structură ca cea a suprafeţelor existente. Suporturile absorbante, precum şi cele cu absorbţie foarte redusă, vor fi grunduite cu Color System ADEPLAST®”Grund pentru tencuieli decorative”

Pregătirea suprafeţei suport

Deoarece produsul conţine materiale minerale de origine naturală, pot apărea diferenţe uşoare de culoare între loturi diferite (date de fabricaţie diferite). Din acest motiv, suprafeţele continue trebuie acoperite cu material din acelaşi lot sau din loturi diferite amestecate în prealabil între ele. Amestecarea se face cu un mixer ataşat la o bormaşină.

Culorile existente pe mostrele de material şi pe cartelele de culori au un caracter informativ, pe care ADEPLAST® se angajează să le respecte, însă o concordanţă completă nu poate fi garantată. Înaintea începerii lucrărilor, pe baza necesarului de material stabilit, trebuie preparată cantitatea necesară întregii suprafeţe.

Grunduirea: trebuie efectuată numai cu Color System ADEPLAST® “Grund pentru tencuieli decorative”. Grunduirea suprafeţelor trebuie efectuată cu cel puţin 24 ore înaintea aplicării tencuielii decorative. Grundul trebuie să fie aplicat uniform şi trebuie să fie complet uscat înaintea începerii lucrărilor. Se va utiliza un grund de aceeaşi culoare cu cea a tencuielii colorate.

Mod de aplicare

Se aplică uniform, nediluat, pe perete cu fierul de glet din inox (drişcă metalică) într-un strat cât mai subţire (grosimea optimă a stratului cât mai apropiată de diametrul granulelor). Atât surplusul cât şi lipsa de material provoacă deosebiri de structură, care pot induce şi diferenţe de culoare. Structurarea (obţinerea aspectului specific) se face utilizând o drişcă de plastic (placă de structurat). Se poate alege dispunerea, direcţia şi forma canelurilor în funcţie de modul (sensul) în care se realizează structurarea (vertical, orizontal, rotund, neregulat etc.). Întotdeauna se va îndepărta surplusul de material de pe drişca de plastic. Pentru a se evita modificarea în cenuşiu a culorii suprafeţei, nu se va netezi prea multă vreme. Aplicarea trebuie să fie continuă, deoarece în cazul unei aşteptări prea îndelungate materialul începe să se usuce, lucrabilitatea acestuia reducându-se. Formarea structurii trebuie efectuată imediat după aplicare, înaintea începerii uscării.

Timp de uscare

Uscare aparentă: 24 ore, la temperatură de +20°C şi umiditate relativă a aerului de 60%.

Uscare completă: 7 zile, la temperatură de +20°C şi umiditate relativă a aerului de 60%.