Adeziv pentru polistiren Mindoplast 23 kg
Adeziv pentru polistiren Mindoplast 23 kg

Adeziv pentru polistiren Mindoplast 23 kg

Domenii de utilizare: Mortar adeziv pe bază de ciment, nisip cuarţos şi aditivi hidrosolubili destinat montajului plăcilor de polistiren expandat pe suport mineral. Conţinutul de crom VI este sub 2 ppm în timpul valabilităţii produsului. Produsul INTEX x1 este destinat utilizării ca adeziv pentru termoizolarea faţadelor.

Conditii de indeplinit pentru suprafetele suport: Suprafeţele pe care se montează cu INTEX x1 plăcile de polistiren expandat trebuie să fie : plane şi netede, cu aderenţă la mortare pe bază de ciment, curate, fără fisuri, rezistente, compacte şi lipsite de părţi friabile, uscate.

Mod de preaparare:

Materialul se prepară prin amestecarea mecanică a unui sac de 21 kg pulbere cu cca. 5,5 l (240 – 260 ml/kg) de apă curată şi rece, doar în recipiente curate şi adecvate, până la obţinerea unei paste omogene. Amestecarea se face timp de 2 minute cu un dispozitiv rotativ mecanic şi se amestecă până la obţinerea unei paste omogene, fără aglomerări. Pasta obţinută se lasă cca. 10 minute şi apoi se reamestecă 1 – 2 minute, după care se poate utiliza. Pasta obţinută prin procedeul de mai sus, se poate utiliza maxim 100 minute după reamestecare.

Aplicarea produsului: Înainte de montare pe fiecare placă din polistiren expandat se aplică mortarul preparat, pe margini şi în interior în 5 – 8 puncte sub formă de discuri cu diametrul de cca. 100 mm şi înălţimea de cca. 1 cm. Discurile vor fi dispuse uniform, astfel încât să fie acoperite colţurile şi mijlocul plăcii de polistiren expandat. Suprafaţa acoperită de mortarul preparat dispus în discuri trebuie să fie între 40 % şi 60 % din suprafaţa totală. Imediat după aplicarea mortarului pe placa de polistiren aceasta se montează pe suport, prin presarea uşoară cu mâna. Planeitatea se realizează folosind dreptarul cu bulă de nivel şi prin mişcarea uşoară a plăcilor aplicate prin presare simultană. Ajustarea planeităţii se poate realiza în maxim 5 minute de la aplicarea plăcii. Fiecare rând din plăci de polistiren expandat se va monta decalat cu o jumatate de placă faţă de anteriorul. În vederea creşterii rezistenţei mecanice, după minim 24 de ore de la montarea plăcilor din polistiren expandat se va face şi fixarea mecanică a acestora. Numărul de dibluri de fixare pentru zonele mediene ale plăcilor şi locurile de îmbinare ale acestora este de minim 4 buc / m2.

Consum mediu: Cca. 2,5 – 3 kg / m2 suprafaţă de contact