Glet de finisaj pe baza de rasini Weber N19 20 kg
Glet de finisaj pe baza de rasini Weber N19 20 kg
Producator: Weber

Glet de finisaj pe baza de rasini Weber N19 20 kg

Vezi pretul de nerefuzat in magazinele Castilio

Caracteristicile produsului

Pe bază de rășini sintetice
Timp extins de găleată cca. 48 ore
Asigură un suport excelent pentru vopsire
Ideal pentru gips-carton
Rezistent la apariția fisurilor
Extra-fin

Domenii de utilizare

Se utilizează la finisarea în strat subţire a suprafeţelor interioare, la renovări, reparaţii (umpleri de pori, fisuri, etc.). Se aplică înainte de tapetare, zugrăvire sau vopsire a pereţilor şi tavanelor în incinte uscate. Se aplică peste gleturi de încărcare pe bază de ipsos sau ciment (weber N17, weber N15), tencuieli mecanizate pe bază de ipsos sau tinciuri drişcuite fin. Se poate aplica şi peste suprafeţe de beton vibrat ce nu necesită un strat de nivelare grosieră. Recomandat pentru gips-carton.

Pregătirea suportului

Suprafaţa suport trebuie sa fie curată, nedeformabilă, uscată, fixă, lipsită de substanţe antiaderente (grăsimi, bitum, praf, etc.) şi să aibă vârsta de maturizare. Se vor îndepărta în prealabil straturile superficiale, cu rezistenţă mecanică slabă.
Mod de preparare şi de lucru

Se toarnă conţinutul unui sac în cca. 7,5 - 8 litri de apă curată, rece şi se amestecă cu ajutorul unui mixer electric până se obţine un amestec omogen, fără aglomerări. După un repaus de cca. 5 minute, se reamestecă. Materialul astfel obţinut se aplică manual sau mecanizat. Aplicarea manuală se va face cu o gletieră de inox curată în grosime de maxim 2 mm pe strat. Următorul strat se va aplica după uscarea celui precedent. Stratul final nu trebuie să depăşească 3 mm. Timpul de uscare poate varia in functie de umiditatea şi temperatura mediului. Straturile aplicate se pot finisa prin lisare cu fierul de glet înainte ca materialul să facă priză. Suprafaţa uscată poate fi şefuită cu hârtie abrazivă foarte fină. Praful rezultat se va curăţa de pe suprafaţa suport cu o perie (bidinea, pensulă) moale.

Recomandări

Lucrările vor fi executate la o temperatură a aerului şi a suportului de la +5oC până la +30oC. Uneltele folosite se spală cu apă imediat după utilizare.

Date tehnice

Apa de omogenizare: cca. 7,5-8 l/sac
Aderenţa la suport: ≥ 0,5 N/mm2
Rezistenţa la încovoiere: ≥ 2 N/mm2
Rezistenţa la compresiune: Clasa CS II
Coeficient de absorbţie al apei datorită acţiunii capilare: Clasa W2
Conductivitatea termică în stare uscată la 10°C: 0,31 W/mK
Timp de punere în operă: 48 ore
Densitatea aparentă praf: ≈ 900 kg/m3
Granulaţie maximă: 0,1 mm
Rezistenţa la foc: Clasa A1

Consum

cca. 1,1 kg/m2 pentru un strat de 1 mm grosime