Sapa de egalizare Weber D10 30kg
 Sapa de egalizare Weber D10 30kg
Producator: Weber

Sapa de egalizare Weber D10 30kg

  • Pret vechi: 15,00 lei
  • Pret nou: 12,90 lei

Promotia este valabila DOAR vineri, 23.11.2018, la BLACK FRIDAY  in limita stocului disponibil!

Caracteristici
Pe bază de ciment
Pentru nivelarea pardoselilor la interior
Ideal pentru renovări
Aplicabilă în strat de 20-50 mm
Rezistență mecanică ridicată
Circulabilă după 24 ore

Domenii de utilizare:

Se utilizează pentru nivelarea pardoselilor din beton, a şapelor pe bază de ciment şi a suprafeţelor din elemente prefabricate. Recomandat pentru locuinţe cu trafic mediu, la construcţii noi şi renovări, în spaţii interioare. Poate fi utilizat ca şapă de aderenţă, şapă flotantă sau glisantă şi pentru încălzire prin pardoseală.

 

Pregatirea suportului

Suprafaţa suport trebuie să fie portantă, curată, nedeformabilă, uscată, fixă. La şapele în aderenţă suprafaţa suport să fie lipsită de substanţe antiaderente (grăsimi, bitum, praf, eflorescenţă, etc.). Se vor îndepărta în prealabil straturile cu rezistenţă mecanică slabă şi se vor repara zonele afectate sau fisurile existente. Betoanele trebuie să aibă vârsta de maturizare, şapele o vârstă de minim 28 de zile. Se recomandă ca rezistenţa la compresiune a suportului să fie de minim 15 N/mm2 , iar umiditatea să fie mai mică de 2%. În cazul şapelor în aderenţă, pentru obţinerea unor suprafeţe cu aderenţă mărită şi pentru a uniformiza absorbţia de apă a suportului, se aplică obligatoriu un strat de amorsaj cu produsul weber GR100 cu o zi înainte de turnarea şapei.

 

Mod de preparare si de lucru
Se toarnă conţinutul unui sac în cca. 4 - 4,5 litri de apă curată, rece şi se amestecă cu ajutorul unui mixer electric până se obţine un amestec omogen, fără aglomerări. După un repaus de cca. 5 minute, se reamestecă. Amestecarea se poate realiza şi în malaxor cu cădere liberă, betonieră (timp de amestecare 3-5 minute), respectând cantitatea de apă pentru un sac. Şapa astfel preparată se aşterne pe suport, apoi se compactează, nivelează şi se finisează la cota dorită cu dreptarul sau fretonul. Rosturile de dilatare din stratul suport trebuie continuate şi în şapă. De asemenea se vor lăsa rosturi de dilatare şi la suprafeţe mari de 40 m2 sau la lungimi mai mari de 7-8 ml. Suprafeţele devin circulabile după cca. 24-48 de ore şi pot fi expuse la sarcini după cca. 21 zile.

Grosimi recomandate pentru:

• Şapă în aderenţă 20 mm

• Şapă glisantă 30 mm

• Şapă flotantă 45 mm (termoizolaţie 25 mm)

                         50 mm (termoizolaţie > 25 mm)

 

Recomandari

Lucrările vor fi executate la o temperatură a aerului şi a suportului de la +5oC până la +30oC. Temperatura nu trebuie să scadă sub +5oC pe timpul întăririi şapei. Suprafeţele vor fi protejate împotriva îngheţului, acţiunii razelor solare şi de precipitaţii, iar împotriva uscării forţate (căldură excesivă, curenţi de aer) în cursul primelor 14 zile. Suprafeţele pot fi acoperite cu stratul de uzură / finisaj (gresie, parchet laminat, mochetă, covor PVC, etc.) După terminarea prizei cimentului şi după uscarea completă a şapei, cca. 7 zile / 1 cm grosime.

 

Date tehnice:

Rezistenţă la compresiune: Clasa C35
Rezistenţă la încovoiere: Clasa F5
Rezistenţa la uzură (Böhme): Clasa A6
Aderenţa la beton: Clasa B 0,5
Conductivitatea termică la 20°C: 0,1 W/mK
Contracţie: max 2 mm/m
Densitatea aparentă praf: 1550 kg/m3
Granulaţia maximă: 4mm
Timp de punere în operă: cca.60 min
Rezistenţa la foc: Clasa A1

Consum

Pentru un strat de 2 cm : cca 40 kg/m2